Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > >

Rólunk

Az EKO Konzervipari Kft 2006. januártól 100%-ban magyar családi tulajdonban van, de jogelődjei által közel ötven éve részese Nyíregyháza város és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gazdasági életének.

A gyár adottságainak (termelő háttér, telephely, technológia, fejlett logisztika) köszönhetően cégünk a három legnagyobb zöldborsó és csemege kukorica konzerv feldolgozó és exportőr társaság között van.

A teljes termékpályát kontrolláljuk, a nyersanyag termeltetésétől kezdve a feldolgozás, csomagoláson át a kiszállításig, így csak egészséges, jó minőségű termék kerül fogyasztóink asztalára.

Társaságunk mintegy hetven különböző terméket gyárt, eltérő kiszerelésekben.

A gyár 1964 óta gyárt konzervipari termékeket, az idő alatt több ezer termék gyártási tapasztalata és receptúrája gyűlt össze.

Büszkék vagyunk arra, hogy munkatársaink legnagyobb része több évtizede a cégnél dolgozik és mindent tudnak a konzervgyártásról, azaz, hogy miből, hogyan lehet és kell minőségi, 

egészséges élelmiszert készíteni. 

Cégünk éves átlagos statisztikai létszáma 224 fő, mely állandó és szezonális dolgozókból áll. Szezonban közel 350 fő dolgozik a vállalkozásnál. A több ezer hektárt érintő mezőgazdasági integráció további több száz termelőnek és azok családjainak ad munkát és megélhetést.

A mintegy 50 éves múlt mellett a legmodernebb technológia áll rendelkezésünkre, mely képes a nagyüzemi méretű termelésre és lehetővé teszi a legkorszerűbb zárási (vákum) és hőkezelési (sterilizálás, pasztörizálás) technológiák alkalmazását.

Ezáltal olyan termékeket gyártunk, melyek egyáltalán nem tartalmaznak tartósító szert.

Ugyancsak büszkék vagyunk arra, hogy a felhasznált nyersanyagot Magyarországon termeltetjük szigorúan ellenőrzött körülmények között, így csak tiszta talajban és környezetben, frissen betakarított nyersanyag kerül a termékeinkbe.

A száznál is több szerződött mezőgazdasági termelő partnerünkkel szoros és napi munka kapcsolatban vagyunk.  Az összesen mintegy 3.200 hektár nagyságú mezőgazdasági terület a gyár 50 kilométeres körzetén belül található.  

A mezőgazdasági termeltetés programozására, ellenőrzésére és a betakarítási munkák megszervezésére erre a célra dedikált csapatot foglalkoztatunk. Ez lehetővé teszi a megfelelő fajta választék kialakítását, a szakszerű talaj kiválasztás, vetési terv és növényvédelem, valamint a kiváló minőségű nyersanyag termeléséhez szükséges egyéb feltételek meglétének ellenőrzését. Ugyancsak megengedi az egyedi vevői igények szerinti termék fejlesztéseket is.

Érdekesség, hogy a borsó és csemege konzerv gyártás során a nyersanyag a betakarítását követő 4-5 órán belül a dobozba kerül.

Környezetünk védelmét is kiemelt prioritásként kezeljük. Nálunk működik Magyarország egyik legkorszerűbb biológiai szennyvíz előtisztító rendszere. Ezzel lehetővé vált, hogy a legszigorúbb hazai és európai úniós előírásoknak megfelelő tisztaságúra előtisztított szennyvízet bocsátunk ki a városi közcsatornába. A visszamaradt ún. szennyvíz iszapból pedig egy közeli biogáz üzemben gáz készítenek.

A fentieket a minősítő intézetek is elismerik, így az élelmiszeriparban elérhető összes minőségi tanúsítvánnyal rendelkezünk: HACCP, ISO 9001: 2008, IFS, GMO mentes termék

Termékeink közel 80 %-át exportáljuk főként az Európai Unió országaiba, de kivitelből jelentős és egyre növekvő arányt képvisel Ukrajna, Oroszország, valamint a korábbi szovjet utódállamok.

Keleti és nyugati irányba egyaránt működő, megbízhatóan bejáratott logisztikai rendszert, útvonalat kínálunk nagykereskedő partnereink felé, valamint képesek vagyunk a közvetlen kiskereskedelmi láncokhoz történő beszállításokra is.

Termékeinket szívből ajánlom Önnek és családjának, melyhez jó egészséget kívánok!

 

Balogh János                                                       

Tulajdonos-ügyvezető